zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine „Ampelum” scoasă la licitație de Primăria Zlatna

Exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine „Ampelum” scoasă la licitație de Primăria Zlatna

Publicat în 12.11.2018 la ora 9:11

Primăria Zlatna va scoate la licitație activitatea de exploatare și ecologizare a haldei de steril a fostei uzine „Ampelum”, acum în proprietatea UAT-ului.

Conform estimărilor specialiștilor din primărie, aici ar fi acum cam 10.000 de tone de steril care conține, printre altele, aur. Câștigătorul licitației va semna un contract cadru de asociere în participaţiune cu Primăria Zlatna, pentru un an de zile.

Pe terenul în suprafaţă totală de 9.976 mp, înscris în CF nr. 73110 şi CF nr. 73105, proprietar tabular domeniul privat al oraşului Zlatna, este prezumată existenţa unor deşeuri miniere care prezintă interes pentru extragere şi prelucrare.

Până în prezent s-au arătat interesați de concesionare sau închiriere Demenic Tudoriţa din Zlatna, Iancu Petrică Explor din comuna Buceş, localitatea Stănija, Hunedoara, S.C. ELF STAGE S.R.L. Bucureşti și S.C. ROCA MINERAL S.R.L. Agapia, sat Săcălăuşeşti, județ Neamţ.

Întrucât există mai mulţi investitori care au manifestat interes, se impune asigurarea unui grad maxim de transparenţă pentru procedura de selectare a investitorului care oferă cea mai ridicată cotă de repartizare a profitului către bugetul local al oraşului Zlatna, dar şi o mai bună ecologizare a zonei, în consecință, se va organiza o licitație, explică Silviu Ponoran, primarul orașului.

Consiliul Local Zlatna urmăreşte atragerea de venituri la bugetul local, dar şi ecologizarea platformei fostei Zlatmin Zlatna SA – societate în lichidare. Zlatmin Zlatna avea în iunie 2018 obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de 84.203.130 de lei, din care contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat de 61.728.602 lei, contribuţii asigurări de sănătate de 15.184.455 de lei şi contribuţii asigurări de şomaj de 7.290.073 de lei.

Consilierii locali au aprobat deja versiunea unui contract cadru de asociere în participaţiune. Contractul de asociere în participaţiune va fi atribuit numai prin licitaţie publică, ofertantului care oferă cea mai mare cotă de repartizare a profitului şi cel mai ridicat grad de ecologizare al terenului.

Cota de repartizare a profitului se va stabili în urma analizării ofertelor depuse de către persoanele interesate, fiind declarat câştigător ofertantul care oferă cel mai ridicat procent de repartizare al profitului concomitent cu un grad ridicat de ecologizare a platformei. Asociatul va furniza oraşului Zlatna, prin Serviciul Financiar Contabil, toate datele necesare în vederea stabilirii cu celeritate a sumelor datorate. Suma virată efectiv cu titlul de cota de repartizare a profitului nu poate fi mai mică decât contravaloarea a 20.000 de euro, calculaţi la cursul de referinţă al zilei în care se realizează tranzacţia.

Acest articol a fost citit de 246 ori

2 Comentarii la Exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine „Ampelum” scoasă la licitație de Primăria Zlatna

  1. Gheorghe Răspunde

    12.11.2018 la 12:11

    Ce arătați acolo uzina de cupru sa mascați cealaltă care o vindeți hotiii și primaru vreau sa mai facă un ciubuc in plus

  2. Gheorghe Răspunde

    12.11.2018 la 13:51

    Primaru o da uzina la cine ai da parte din aurul cel scoate vrea 10 % altfel no da aici ai hoție pe fata poliția nu vede astea acopere cu amândouă mâini pe iel de ce nu merge Dna-ul ai scutit de lege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.