zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Escrocheria de la filiala CEC Bank din Zlatna: Tribunalul Alba a condamnat-o pe Elena Meteșan la 3 ani de închisoare cu executare

Escrocheria de la filiala CEC Bank din Zlatna: Tribunalul Alba a condamnat-o pe Elena Meteșan la 3 ani de închisoare cu executare

Publicat în 05.12.2016 la ora 16:57

femei-cec-zlatna-ipj-albaElena Meteșan, fosta angajată a filialei CEC Bank din Zlatna, judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată luni, 5 decembrie 2016, de Tribunalul Alba și poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la comunicare.

I. Respinge cererea părţii civile CEC BANK S.A. cu sediul în …, prin care solicită respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei. II. În temeiul art. 485 al. 1 lit. a) Cpp admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 01.11.2016 în Dosar nr. 819/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpata M. E., …, în prezent aflată în Penitenciarul Aiud, cercetată pentru infracţiunea de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave, (…), condamnă pe inculpata M. E., …, în prezent aflată în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare cu executare în regim de detenţie. (…) menţine arestarea preventivă a inculpatei METEŞAN ELENA. (…) deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatei durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 09.09.2016, la zi. (…) menţine măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa procurorului din data de 12.09.2016, urmând ca acestea să înceteze de drept dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Conform art. 486 al. 2 C.p.p. lasă nesoluţionată latura civilă. Conform prevederilor art. 274 din C. proc. pen., obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 3.000 lei aferente fazei de urmărire penală şi de 200 lei aferente fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 05.12.2016”, se arată în minuta ședinței.

La începutul lunii noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Elena Meteșan, aflată în stare de arestat preventiv, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea starea de fapt: în perioada noiembrie 2005 – august 2016, inculpata Meteșan Elena fiind angajată în cadrul CEC BANK- Agenția Zlatna, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienți cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, producând un prejudiciu în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

În prezența apărătorului ales, inculpata Meteșan Elena a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, 3 ani închisoare în regim de detenție.

În cauză se continuă efectuarea de acte de urmărire penală față de inculpata Popa Victoria, sora Elenei Meteșan, tot fostă angajată la CEC Bank Zlatna. Cele două au păgubit peste 100 de clienţi ai unității bancare.

Acest articol a fost citit de 224 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.