zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Doi angajați ai unei firme din Zlatna care produce sulfat de cupru au ajuns la spital cu arsuri

Doi angajați ai unei firme din Zlatna care produce sulfat de cupru au ajuns la spital cu arsuri

Publicat în 28.01.2019 la ora 11:42

Doi bărbați cu vârste de 30 și respectiv 54 de ani, angajați la o firmă din Zlatna, au ajuns, ieri seară, la Spitalul Județean din Alba Iulia, cu arsuri pe 11%, respectiv 38% din corp. Aceștia au fost răniți după ce suportul unui vas cu soluție de acid sulfuric, suspendat la circa 2 metri înălțime, s-a rupt iar lichidul aflat aproape de fierbere s-a răsturnat.

Reprezentantul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a declarat că cei doi au fost aduși ieri seară, cu ambulanța, la secția de urgențe. S-a urmat protocolul, s-au făcut intervențiile pentru stabilizare și apoi au fost transferați la spitalele din Sibiu și Timișoara.

Potrivit reprezentantului ITM Alba, Vasile Suciu, responsabil cu accidentele de muncă, incidentul s-a produs duminică în jurul orei 18.00, la o firmă din Zlatna care produce Sulfat de Cupru, după ce suportului unui vas în care se afla soluție de acid sulfuric aflată aproape de fierbere (aproximativ 95 de grade Celsius), s-a rupt iar lichidul s-a vărsat în hală. Cei doi bărbați, aflați mai aproape, au suferit arsuri pe 11% din corp (bărbatul în vârstă de 30 de ani) și pe aproximativ 38% din corp (bărbatul în vârstă de 54 de ani).

În hală mai erau prezenți 3 muncitori, dintre care unul a fost stropit cu soluție în zona urechii și a fost tratat la fața locului de echipajul ambulanței, iar ceilalți doi nu au fost afectați.

Un inspector ITM Alba se afla luni dimineața la firma din Zlatna, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul și pentru a verifica documentele specifice.

Acest articol a fost citit de 609 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.