zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat IPJ Alba să ofere relații în legătură cu al doilea dosar privind frauda de la CEC Bank Zlatna

Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat IPJ Alba să ofere relații în legătură cu al doilea dosar privind frauda de la CEC Bank Zlatna

Publicat în 15.03.2018 la ora 11:35

Mai mulți păgubiți din zona Zlatna au fost prezenți, la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru a asista la procesul în care Elena Meteșan și sora acesteia, Viorica Popa, sunt cercetate pentru fals și uz de fals într-un alt dosar.

Curtea de Apel Alba Iulia a continuat ieri judecarea dosarului privind delapidarea de peste 1 milion de euro de la agenția CEC Bank Zlatna, în care este inculpată o fostă angajată a instituției bancare, Elena Meteșan. Aceasta a fost condamnată pe fond la 3 ani de închisoare cu executare și la plata, în solidar cu banca, a sumelor de 4.227.940 de lei şi 236.981 de euro. Bani au fost plătiți, deja, de către CEC către un număr de 268 de clienți. La proces au fost prezenți și câțiva păgubiți din zona orașului Zlatna, care nu și-au putut recupera banii, pe motiv că nu ar avea documente legale care să ateste faptul că au depus sumele solicitate la bancă. În această situație se află 129 de persoane, pe care reprezentanții CEC au refuzat să le despăgubească.

”Eu am băgat bani la CEC în 2001. Am chitanța de deschidere de cont, plus încă cinci pe care le-am primit după aia. Mi-a mai dat un fel de chitanțe mai lungi pe care nu le mai am. Am pus 200.000 de lei și mai am numa 89 de bani în cont. Am pus 100.000 și apoi încă 100.000 de lei. Când m-am dus să iau pensia de la CEC, anul trecut, mi-a dat 100.000 pe care am actele. Mi-a zis că îmi dă restul luna următoare. Mi-a mai dat 10.000 de lei și apoi încă 10.000 de lei. I-am zis să mi dea pe toți, dar nu am mai primit nimic”, a spus Traian Meteșan, de 73 de ani, prezent, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta a dat în judecată CEC Bank, la Judecătoria Alba Iulia, și solicită suma de 120.000 de lei. În total, 23 de persoane din totalul de 129 au intentat procese civile băncii până în prezent. Problema acestora este că, pe lângă cheltuielile cu avocatul, trebuie să achite și taxa de timbru. Bătrânul de 73 de ani a precizat că a trebuit să plătească suma de 3.700 de lei taxă de timbru.

Un alt păgubit a spus că a reușit să recupereze 5.000 de lei și a rămas cu o pagubă de 6.000 de euro, plus 20.000 de lei. ”Mi-a dat ceva, dar aș mai avea de luat 36.000 de lei”, a spus o femeie prezentă, de asemenea, la proces, care susține că are acte și pe restul sumei. Oamenii cred că mai sunt vinovate și alte persoane din cadrul băncii și spus că, în urmă cu doi ani, a fost un control de la CEC, dar mai mulți clienți au fost anunțați ca să fie pregătiți și, astfel, nu s-a întâmplat nimic. ”Mie mi se pare pedeapsa prea blândă 3 ani de închisoare. Mai ales că acum este bine, acasă. Noi ne gândim zi și noapte acolo, la banii ce i-am muncit și pe care nu vor să ni mai dea”, a completat femeia nemulțumită.

Procesul în faza de apel era aproape să fie finalizat ieri, însă s-a adus în discuție existența unui al doilea dosar aflat în faza de cercetare penală la poliție. În acest dosar, se fac cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals și complicitate la aceste infracțiuni, respectiv complicitate la delapidare. Pe lângă Elena Meteșan este cercetată și sora acesteia, Viorica Popa. Instanța a decis să solicite, oficial, de la IPJ Alba informații cu privire la inculpata Elena Meteșan, respectiv dacă este vizată în cauză și care sunt infracțiunile de care este acuzată. Finalizarea acestui dosar întârzie pentru că s-a dispus efectuarea a circa 300 de expertize grafologice în legătură cu documente eliberate de cele două surori pe vremea când lucrau la CEC Zlatna. Sunt suspiciuni că aceste documente au fost falsificate, prin realizarea unor semnături în locul clienților.

Acest articol a fost citit de 1212 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.