zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Covor asfaltic nou pe DN 74, în comuna Meteş

Covor asfaltic nou pe DN 74, în comuna Meteş

Publicat în 21.11.2015 la ora 11:00

covor asfaltic com metesPe DN 74, principalul drum de legătură al Munţilor Apuseni şi al oraşului Zlatna cu reşedinţa de judeţ, sunt în toi lucrări de asfaltare.

Şi, cum la noi în ţară de obicei toamna se munceşte cu mai mult spor, în această perioadă se va finaliza asfaltarea unei porţiuni de câţiva kilometri de pe acest drum, în comuna Meteş, lucrările fiind realizate de o firmă din Cluj-Napoca. Mai exact, din relatările unor muncitori care lucrau de zor zilele trecute, mai întâi s-au realizat lucrări de decopertare a unui strat din vechiul asfalt, iar apoi se va turna un covor nou pe aproximativ 7,5 km de pe acest drum, între centrul comunei Meteş şi satul Presaca Ampoiului. Din această cauză, acolo unde se asfaltează există şi restricţionări în traficul auto, mai mulţi muncitori dirijând maşinile pentru a trece alternativ pe porţiunile de drum unde se circulă pe o singură bandă. În acest an au mai fost turnate câteva covoare asfaltice pe acest drum naţional, în localitatea Şard, dar pe suprafaţă mult mai mică, pe o lungime de aproximativ 2 km.
În legătură cu aceste lucrări de asfaltare am solicitat mai multe amănunte Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Locale Cluj – Napoca, dar ele nu ne-au fost transmise nici după mai mult de o săptămână, mai ales că am avut informaţii că şi pe DN 75, în judeţul Cluj, aproape de limita cu judeţul Alba, s-a turnat un covor nou de asfalt pe câţiva kilometri. Într-un articol anterior apărut în Ziarul Unirea, în luna septembrie, am precizat că în acest an au fost alocaţi de la bugetul de stat aproximativ 2.000.000 de lei pentru lucrări de întreţinere curentă şi marcaje rutiere pe drumurile naţionale principale care traversează zona Munţilor Apuseni: DN 75, DN 74 şi DN 74 A.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 38 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.