zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Comuna Bucium, iluminată aproape în totalitate cu LED-uri

Comuna Bucium, iluminată aproape în totalitate cu LED-uri

Publicat în 12.10.2019 la ora 13:39

În comuna Bucium, s-au finalizat lucrările din proiectul de modernizare și eficientizare a iluminatului stradal, pe parcursul căruia, în 3 luni de zile, au fost schimbate peste 80% din vechile corpuri de iluminat cu noile becuri cu LED, fiind montate 550 de astfel de lămpi economice, ne-a spus primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

„Au fost păstrate corpurile de iluminat existente doar acolo unde acestea sunt relativ noi, deoarece s-au montat abia de 2 – 3 ani, urmând să le înlocuim cu becuri cu LED pe măsură ce lămpile vechi se vor arde”, a spus primarul.

Potrivit proiectului, finanțat cu circa 100.000 de euro din bugetul local, pe stâlpii de iluminat public amplasați pe șoseaua națională și drumurile județene au fost instalate becuri cu LED de 55 W, iar pe stâlpii de iluminat stradal de pe drumurile comunale, de 35 W.

„Dacă într-o lună de iarnă pentru cele 380 de corpuri vechi plăteam un consum de curent de aproximativ 7.000 de lei, pentru cele 550 de lămpi cu LED am estimat că vom plăti circa 4.000 de lei/lună, adică aproape jumătate, în condițiile în care numărul corpurilor de iluminat va crește cu peste 25%”, a declarat, la demararea proiectului, primarul comunei Bucium, Cornel Napău.

Pe lângă economiile care se vor face la bugetul local, am observat că noile becuri LED din sistemul modern de iluminat public sunt și mai elegante decât vechile lămpi stradale.

Acest articol a fost citit de 21 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.