zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Cine bate suta de ani trăiţi în zona fostului poluator Ampelum, va primi un premiu de 500 de lei de la Primăria Zlatna!

Cine bate suta de ani trăiţi în zona fostului poluator Ampelum, va primi un premiu de 500 de lei de la Primăria Zlatna!

Publicat în 19.08.2017 la ora 9:06

Greu de crezut că în zona Zlatna cineva ar mai putea atinge și chiar depăși venerabila vârstă de 100 de ani, după ce pe parcursul vieții a înghițit noxele de la fosta Ampelum Zlatna sau praful din minele de aur dinspre Almașu.

Dar așa, pentru orice eventualitate și cu speranță maximă, consilierii locali din Zlatna au aprobat ”Regulamentul pentru acordarea unei bonificaţii persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani şi au domiciliul în Unitatea Administrativ Teritorială – oraş Zlatna”. Acordarea bonificaţiei, scrie în hotărâre, nu este condiţionată de: cetăţenie; naţionalitate; vârstă; sex; religie sau apartenenţă politică. ”Primarul oraşului Zlatna sau persoana împuternicită în acest sens înmânează persoanei care a împlinit vârsta de 100 de ani sau persoanei care o reprezintă, la sediul Primăriei oraşului Zlatna sau la domiciliul beneficiarului, o copie a ordinului de plată prin care s-a virat suma de 500 lei, însoţită de o diplomă. Diploma este înscrisă de către Serviciul Public de Asistenţă Socială în registrul cu evidenţa cetăţenilor din UAT – oraş Zlatna ce împlinesc vârsta de 100 de ani. (…) Bonificaţia nu se va mai acorda în cazul decesului persoanei vârstnice dacă acesta a fost înregistrat după data împlinirii vârstei de 100 de ani şi nu s-a putut acorda această bonificaţie la data împlinirii vârstei de 100 de ani”, se precizează în hotărârea aprobată de Consiliul Local Zlatna. De curiozitate, l-am întrebat și pe primarul Silviu Ponoran dacă în UAT Zlatna a identificat oameni aflați în pragul centenarului sau care l-au depășit. ”Sincer, am premiat zilele trecute o femeie din Feneș care a împlinit 100 de ani. Însă doamna nu a lucrat niciodată în fabrica de cupru, nicidecum în mină”, a explicat Ponoran.

Nicoleta IDITA – TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 173 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.