zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Cele două angajate de la CEC Bank Zlatna, acuzate de delapidare, au fost duse la sediul IPJ Alba pentru audieri

Cele două angajate de la CEC Bank Zlatna, acuzate de delapidare, au fost duse la sediul IPJ Alba pentru audieri

Publicat în 09.09.2016 la ora 14:45

femei-cec-zlatna-sediul-ipj-albaCele două angajate vizate în dosarul privind escrocheria de la CEC Bank Zlatna au fost duse, astăzi, după perchezițiile la domiciliile acestora, la sediul IPJ Alba pentru audieri.

Reamintim că cele două femei, surori din Zlatna,  sunt cercetate pentru delapidare și înșelăciune, după ce ar fi lăsat peste 100 de clienți ai sucursalei fără bani în conturi. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat, vineri, patru percheziţii în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile unor persoane bănuite de delapidare şi înşelăciune.

femei-cec-zlatna-ipj-albaPotrivit Poliției Alba, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit.

”Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar”, arată IPJ Alba, într-un comunicat de presă.

Prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 108 persoane vătămate, iar pe numele celor două femei au fost emise mandate de aducere.

Majoritatea pagubitilor sunt oameni in varsta, care au mers din august, de când au aflat, până în prezent, la banca sa ceara explicatii. Paguba estimata este de sute de mii de euro.

Oamenii si-au depozitat in conturi economiile de o viata, subventiile de la Uniunea Europeana sau chiar si bani munciti din greu in strainatate pentru o casa noua. Unul dintre pagubiti,de exemplu, a pierdut 85 de mii de euro, bani castigati cu truda in Spania, si economisiti cu greu timp de ani de zile.

Acest articol a fost citit de 3233 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *