zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Caricaturistul Eduard Mattes își va expune lucrările la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic Zlatna

Caricaturistul Eduard Mattes își va expune lucrările la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic Zlatna

Publicat în 12.05.2014 la ora 11:31

Edi-MattesÎn cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna va avea loc o expoziție a cunoscutului caricaturist israelian de origine română, Eduard Mattes, după cum anunță organizatorii. Mulţi dintre actorii scenei române vor avea o surpriză plăcută când îşi vor vedea la Zlatna portretele realizate în stilul său unic.

Născut la Iaşi, în 1956, Edi Mattes este absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti, dar şi al Şcolii Populare de Artă din Iaşi. Împreună cu familia, Eduard Mattes a emigrat în Israel în 1985, iar acum locuieşte în Haifa, Israel. În prezent, el este membru al mai multor asociaţii de caricaturişti atât din România, cât şi din Israel, având lucrări expuse în mai multe ţări.

FIFE Zlatna se va desfăşura în perioada 6-8 iunie 2014, iar sesiunea de înscriere este deschisă tuturor cineaştilor independenţi sau profesionişti, până pe data de 15 mai 2014. Până acum s-au înscris în competiţie peste 50 de filme, atât din România, dar şi din ţări precum Japonia, Croaţia, Irlanda, Bulgaria sau Africa de Sud.

Acest articol a fost citit de 1482 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.