zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » Caravana literară „Scriitori în școală” a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba a poposit astăzi în comuna Meteș

Caravana literară „Scriitori în școală” a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba a poposit astăzi în comuna Meteș

Publicat în 30.05.2019 la ora 18:36

Caravana literară „Scriitori în școală” a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, a poposit astăzi în comuna Meteș, la Școala Gimnazială. Specialiști din cadrul bibliotecii și scriitorii Daniela Tiger și Mircea Borcan au adus bucuria cărții la elevii și profesorii din școală.

Caravana cărții a fost prezentă în comună, în cadrul activitaților pregătite de Primăria Meteș, pentru sărbătorirea zilei de 1 Iunie, ziua copilului. Călătoria în universul literaturii a început astăzi la ora 12:00, la Școala Gimnazială alături de scriitori invitați, elevii școlii și profesori. Tema cărții, lectura și creația au fost punctele de atracție în cadrul dialogului deschis. Cele 4 școli ale comunei au primit cărți drept cadou, din partea Bibliotecii Judetene ,,Lucian Blaga” Alba și a Consiliului Județean Alba. Cărțile primite de copii sunt menite să le amintească de minunatul univers al copilăriei. Vineri, 31.05.2019, într-un cadru relaxat, copii vor participa la o demonstrație de dans și buna dispoziție alături de maestrul Alex Chirila.

“A fi copil este o bucurie pe care nu o conștientizăm în momentul când suntem mici, dar sunt sigur că fiecare dintre noi are suflet de copil, în anumite situații, mai ales când este vorba de pruncii noștrii. Zilele acestea am organizat pentru elevii de la Școala Gimnazială Meteș, câteva activități care să le aducă bucurie în suflet și să simtă că sunt sărbătoriți.

Ziua de 1 iunie a însemnat pentru ei, caravană de carte, dansuri sau binemeritata înghețată. Le mulțumesc pe această cale partenerilor noștrii de la Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga” Alba și instructorului de dans Alex Chirila, pe care am reușit să îl aducem în comună, în urmă cu câteva luni, cănd a început orele de dansuri cu copiii care și-au dorit să învețe de la un profesionist ce înseamnă bucuria dansului” a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

Acest articol a fost citit de 31 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.