zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Bugetul comunei Meteş, axat pe investiţii şi în anul 2015

Bugetul comunei Meteş, axat pe investiţii şi în anul 2015

Publicat în 20.02.2015 la ora 11:30

Primaria-MetesLa şedinţa Consiliului Local Meteş din 6 februarie 2015, s-a aprobat bugetul comunei Meteş pe anul 2015, buget care este de 3.906.329,85 lei, din care suma de 3.106.329,85 lei este destinată  investiţiilor, dintre care amintim câteva: Modernizare infrastructură rutieră în comuna Meteş; Finalizare Cămin Cultural Tăuţi; Extindere reţea apă potabilă în Meteş şi Văleni; Finalizare Cămin cultural Văleni etc., motiv pentru care locuitorii comunei Meteş pot fi fericiţi deoarece investiţiile în localitatea lor continuă şi în acest an, când alte primării nu prea mai investesc aproape deloc.

Totuşi, trebuie menţionat faptul că acest buget nu a trecut cu unanimitate de voturi, ba mai mult decât atât, consilierul Marin Todea s-a abţinut de la votarea bugetului (iar la aprobarea listei de investiţii a votat împotrivă), deşi majoritatea investiţiilor ce urmează a se face sunt în satul Meteş.

• Oamenii adevăraţi pentru comuna Meteş

Primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea Bugetului local pe anul 2015, din care peste 80 la sută este alocat pentru investiţii, fiind al patrulea an consecutiv în care Primăria comunei Meteş funcţionează cu maximum 20 la sută din bugetul local. Cu toate acestea, Lista de investiţii a fost aprobată cu doar 6 voturi pentru, o abţinere şi 4 voturi împotrivă. Cele 6 voturi pentru au fost următoarele: viceprimarul Nicolae Hărăguş – PSD;  consilierii locali Daniel Sunzuiană – PDL; Nicolae Gavrilă – PDL; Petru Băcilă – PDL; Cornel Hărăguş – PSD şi Constantin Roman – PC. În legătură cu votul acordat bugetului, primarul comunei Meteş, Traian Nicolae Ursaleş, a declarat: “Vreau să mulţumesc public tuturor celor 6 aleşi locali care au votat pentru ca investiţiile să continue la Meteş şi în acest an, dovedind astfel că pun interesul comunei mai presus decât orice interes de partid, şi sunt sigur că cetăţenii Meteşului vor aprecia acest lucru la următoarele alegeri. În ceea ce priveşte cele 4 voturi împotrivă, vreau să mă opresc la două dintre ele şi anume: Silvia Marincaş – PNL şi Marin Todea – PNL, care au votat împotriva Listei de investiţii, deşi cca. 70 la sută din investiţiile din acest an se vor face în satele celor doi consilieri, respectiv Meteş şi Tăuţi. Oare ce explicaţii vor da aceşti consilieri consătenilor lor la sfârşitul anului 2015, când în satele lor se vor inaugura asfaltări de drumuri sau extinderea reţelei de apă potabilă, la care ei au votat împotrivă? Poate pe viitor vor analiza cu mai mare atenţie proiectele de hotărâre şi vor vota pentru satele pe care le reprezintă”.

O. P.

Acest articol a fost citit de 259 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.