zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Bărbat din Zlatna judecat pentru aderarea la o grupare infracţională de traficanţi de cocaină cu legături în America de Sud

Bărbat din Zlatna judecat pentru aderarea la o grupare infracţională de traficanţi de cocaină cu legături în America de Sud

Publicat în 25.04.2019 la ora 10:56

Un bărbat din Zlatna este judecat de Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru trafic de droguri, fiind acuzat că făcea parte dintr-o grupare care ar fi avut legături cu un cartel de droguri din America de Sud.

Alexandru Cociobea este în arest preventiv din septembrie 2017, fiind acuzat de DIICOT că a aderat la o grupare infracțională inițiată de inculpatul Negrea Marius Viorel, ce a acționat pe teritoriul României și în străinătate pentru trafic de droguri de risc (Ketamină și cannabis) și de mare risc (cocaină).

Alături de cei doi, mai este trimis în judecată inculpatul Pop Ilie Sorin. Dosarul a trecut de camera preliminară și se află în faza de judecată.

Recent, Tribunalul Bistrița-Năsăud și Curtea de Apel Cluj au hotărât prelungirea mandatelor de arest preventiv emise în 2017 pe numele inculpaților cu încă 60 de zile. În cea mai recentă ședință de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, din data de 5 aprilie, unul dintre martori a cerut statut de martor amenințat și să fie audiat doar în prezența procurorului de caz. În luna septembrie a anului 2017, o amplă acțiune a forțelor de ordine române, în cooperare cu cele internaționale, se desfășura în mai multe state din Europa, în Bistrița-Năsăud și într-un sat de lângă Zlatna, la Feneș.

Cociobea Alexandru, din Feneș, șofer la o firma de transport internațional, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de droguri de risc și de mare risc. În paralel, au mai fost efectuate 9 percheziții în Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi în Germania, Marea Britanie și Olanda de către procurorii DIICOT și forțele de ordine de la Europol și Eurojust. Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetări ar fi reieșit că liderul grupării avea legături cu furnizorii de cocaină din America de Sud și cu clienți din Marea Britanie.

Cercetările au fost inițiate în luna februarie 2016. ”Faţă de inculpatul Cociobea Alexandru s-a reţinut că în luna ianuarie 2017 a aderat la grupul infracțional organizat constituit în luna decembrie 2016 de către inculpaţii Negrea Marius-Viorel, Z. F. și alții, grup infracțional organizat pe care l-a sprijinit prin acțiunile sale de pe teritoriul României, dar și din străinătate.

În luna februarie 2017 inculpatul a recrutat doi cetăţeni români pe care i-a prezentat coordonatorului grupului infracțional, respectiv inculpatului Negrea Marius-Viorel, pentru a efectua transporturi de droguri de mare risc (cocaină din Belgia în Marea Britanie), împrejurări în care a fost recompensat cu sume de bani (peste 9.500 de euro).

În cadrul grupului infracțional organizat, cu intenție, inculpatul a ajutat la traficarea cantităţii de aproximativ 21 kilograme cocaină, prin sprijinul acordat conducătorului unui autotren, cetăţean român, pentru a transporta din Olanda în Marea Britanie cantitatea de cocaină, însă pe traseu, la data de 03.09.2017, autoritățile britanice (o echipă din cadrul National Crime Agency) au controlat autotrenul, ocazie cu care a fost găsită, în interiorul remorcii, disimulată în căptușeala unei canapele, cantitatea de cocaină”, au precizat procurorii DIICOT.

Acest articol a fost citit de 389 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.