zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani din Zlatna, prezent la Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia alături de personajul Avram Iancu

Andrei Haneş, taragotistul de 14 ani din Zlatna, prezent la Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia alături de personajul Avram Iancu

Publicat în 21.05.2017 la ora 0:26

Vizitatorii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia s-au putut bucura, în această seară, nu doar de personajele istorice şi de reprezentaţiile susţinute de aceştia, dar şi prezenţa unui tânăr deja cunoscut dintr-un sat din Apuseni. Este vorba de Andrei Haneş, tânărul de doar 14 ani, care a uimit pe toată lumea cu interpretările sale.

Albaiulienii şi turiştii prezenţi în Cetatea Alba Carolina sâmbătă seara, care au vizitat Muzeul Naţional al Unirii, au avut plăcuta surpriză de a întâlni alături de personajul Avram Iancu şi pe Andrei Haneş, din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba.

Pe Andrei îl cunoaştem din participările sale alături Ansamblul folcloric ,,Arieşul,, din Câmpeni la numeroase spectacole şi, în ultima vreme din prezenţa la emisiuni şi concursuri folclorice. Ambiţia de a se perfecţiona şi mai ales munca depusă, repetiţiile zilnice, nu au fost în zadar, iar tânărul moţ a câştigat în luna aprilie şi primul său premiu, premiul special, în cadrul Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”.

Ca un urmaş demn al moţilor, Andrei nu duce mai departe doar muzica acestora şi a ales să fie alături de personajul Avram Iancu, în „noaptea în care istoria prinde viață” la Muzeul Unirii din Alba Iulia. „Ţarina Abrudului” a răsunat pe coridoarele muzeului, interpretată atât la fluier, dar mai ales la taragot, instrumentul de suflet al lui Andrei.

Acest articol a fost citit de 56 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.