zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » 16 August 2015: ”Sărbătoarea Mocanilor”, la Meteș. Vezi programul

16 August 2015: ”Sărbătoarea Mocanilor”, la Meteș. Vezi programul

Publicat în 14.08.2015 la ora 15:33

sarbatoarea-mocanilor-2015Duminică, 16 august 2015, în comuna Meteş, va avea loc cea de-a III-a ediţie a „Sărbătorii Mocanilor”. Organizată în fiecare an în cea mai apropiată duminică de data de 15 august, sărbătoarea aduce în fața participanților o serie de manifestări menite să prezinte tradițiile locuitorilor de pe Valea Ampoiului.

”Sărbătoarea Mocanilor” începe duminică, la ora 16.00, în apropierea căminului cultural, cu o paradă a portului popular și decernarea de diplome şi premii pentru locuitorii din Meteș care în acest an împlinesc 50 de ani de căsătorie şi cei care împlinesc vârsta majoratului.

Un moment inedit în cadrul manifestării este concursul gastronomic, unde cele mai preicepute bucătărese din sat se vor întrece în rețete tradiționale.

Nu va lipsi din program concursul ”Miss Mocana”, la care participă tinere fete de pe Valea Ampoiului, cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani. Aspirantele la titlul de Miss vor avea de trecut prin mai multe probe, printre care prezentarea costumului popular, interpretarea unui cântec popular, participarea la o învârtită cu câte un partener ales de concurentă, promovarea satului natal. De asemenea, acestea vor trebuie să demonstreze că știu să toarcă lână sau să croșeteze.

Toate aceste evenimente vor fi însufleţite de un frumos spectacol folcloric, iar seara de 15 august se va încheia la Meteş cu un foc de artificii.

PROGRAM Sărbătoarea Mocanilor Meteş, 2015:

Duminică, 16 august 2015, de la ora 16.00

Parada portului popular

Concurs gastronomic

Concurs „Miss Mocana”

Spectacol folcloric

Invitaţi: Nineta Popa, Mirela Manescu Felea, Ansamblul „Augustin Bena”, Dorina şi Ilie Nariţa, Felicia Bâlsan, Aurelian Plăcintă, Grupul „Dor şi suflet presecan”, Ioana Maria Conta Palcău

Foc de artificii

Evenimentul este organizat de Primăria  şi Consiliul Local al comunei Meteş.

Acest articol a fost citit de 132 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.