zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Tânăr de 23 de ani din Zlatna reținut de polițiștii din Alba Iulia după ce a furat mai multe bunuri de pe raza minicipiului reședință de județ

Tânăr de 23 de ani din Zlatna reținut de polițiștii din Alba Iulia după ce a furat mai multe bunuri de pe raza minicipiului reședință de județ

Publicat în 29.09.2016 la ora 12:19

politia_arest_dubaMiercuri, 28 septembrie 2016, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe J.M., de 23 de ani, din Zlatna, ca persoană bănuită de comiterea unui furt reclamat poliţiei la data de 02.09.2016.

Se pare că, în noaptea de 01/02.09.2016, J.M., împreună cu un tânăr de 18 ani şi cu un minor de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie, într-un autoturism parcat pe strada B.P. Haşdeu din Alba Iulia şi ar fi sustras un portofel cu bani şi documente ce a fost uitat de proprietară în autoturism.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit şi faptul că J.M. este bănuit de comiterea, în noaptea de 23/24.09.2016, a unui furt de bicicletă lăsată neasigurată în faţa unui local public din Alba Iulia dar şi că, în noaptea de 06/07.09.2016, împreună cu tânărul de 18 ani şi minorul de 15 ani, ar fi pătruns, prin efracţie    într-un autoturism parcat pe strada Violetelor din Alba Iulia, iar din interior ar fi sustras o geantă de damă.

Faţă de J.M. poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 septembrie, să-l prezinte Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte cetăţenilor că lăsarea la vedere a bunurilor în autoturism îi expune riscului de a deveni victime şi recomandă:

  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri,staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!
  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
  • Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.
  • Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
  • Atenţie la banii pe care-i aveţi la dvs., hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă sau de la bancomate, le urmăresc şi aşteaptă doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. Aşadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsaţi banii în maşină!

Acest articol a fost citit de 371 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.