zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Rodica Pop Seling din Zalău este câștigătoarea marelui trofeu al Festivalului Naţional de Romanţe de la Zlatna

Rodica Pop Seling din Zalău este câștigătoarea marelui trofeu al Festivalului Naţional de Romanţe de la Zlatna

Publicat în 28.10.2014 la ora 18:34

festivalul-de-romante-zlatna-2014Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei  “Te-aştept pe-acelaşi drum – In memoriam Valer Ponoran” de la Zlatna şi-a desfăşurat, la finalul săptâmânii trecute, cea de-a XI-a ediţie. Trofeul festivalului a ajuns în acest an la Rodica Pop Seling, din Zalău.

Devenit deja tradiţie, Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei  “Te-aştept pe-acelaşi drum – In memoriam Valer Ponoran”  şi-a propus să readucă în atenţia publicului un gen muzical drag sufletului românilor, dar şi să promoveze talente de toate vârstele. Festivalul a avut loc în perioada 25 – 26 octombrie 2014 şi s-a desfăşurat la Sala de Festivităţi “Ampelum” a Oraşului Zlatna, în două etape: – etapa I – preselecţia  şi etapa finală, care cuprinde două faze: concursul propriu – zis şi concertul de gală.

Prestaţia concurenţilor a fost evaluată de un juriu de specialitate din care au făcut parte nume importante din muzica şi viaţa culturală românească: Corina Chiriac, Stela Enache, marele artist Alexandru Jula, mesagerul cântecului popular bănăţean şi al romanţei – Traian Jurchelea şi profesor Daniela Floroian (directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia). Alături de ei au participat şi invitaţi speciali, printre care interpreta de muzică uşoară Alexandra Canareica şi Stela Botez, câştigătoarea ediţiei precedente a festivalului de la Zlatna.

Concurenţii s-au luptat pentru marele premiu, în valoare de 2.500 lei;  premiul I, în valoare de  1.500 de lei: premiul II –  1000 de  lei şi premiul III – 500 de lei.

Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteş, iar amfitrionul festivalului a fost prestigiosul prezentator de televiziune Octavian Ursulescu, deja prietenul zlătnenilor.

Câştigătoarea trofeului festivalului din acest an este Rodica Pop Seling din Zalău,  în vârstă de 39 de ani. A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar  în prezent este angajată a postului HoraTv, ca moderator emisiuni de folclor. A participat la numeroase festivaluri de folclor naţionale şi internaţionale, obţinând premii şi diplome.Piesele cu care a reuşit să cştig trofeul sunt: “De ce nu vii” –  muzica Nelu Danielescu şi “Să treci prin lume fără dor” –  muzica Grigore Perieţeanu versuri Alexandru Leon.

Iată PALMARESUL Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei 2014 de la Zlatna :

Premiul Revistei Actualitatea Muzicala a UCMR
Neacşu Cristina (Targoviste)

Premiul de popularitate
Tuhuţ Nicolae (Abrud)

Premiul Valer Ponoran
Paşculeţ Oana Maria Cristina (Zlatna)

Premiul Casei de Cultură Horea Popescu Zlatna
Plută Georgeta (Hăpria, Alba)

 Premiul III
Anghelescu Rodica (Bucureşti)

Premiul II
Nistor Cătălin Ioan (Cluj Napoca)

Premiul I
Străchinaru Sabina Maria (Iasi)

Trofeul Festivalului
Seling Pop Rodica (Zalau)

Acest articol a fost citit de 301 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *