zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Primarul comunei Meteș, Traian Ursaleș, demis din funcție pentru că a trecut de la PNL la PMP, în timpul exercitării mandatului

Primarul comunei Meteș, Traian Ursaleș, demis din funcție pentru că a trecut de la PNL la PMP, în timpul exercitării mandatului

Publicat în 18.05.2016 la ora 16:21

Traian-Ursales-martie-2016Acesta a confirmat, ast[zi, că a primit, ]n cursul zilei de ieri, prin poștă un ordin al prefectului prin care a fost înștiințat că a fost demis în urma unei contestații făcute de liberali.

Atribuțiile primarului au fost preluate de viceprimarul Daniel Sînziană (PNL). Traian Ursaleș a spus că nu regretă că a trecut la PMP, chiar dacă și-a pierdut mandatul, precizând că ”mai bine mort decât liberal”.

”Când au văzut că m-am înscris să candidez din partea PMP la funcția de primar în Meteș, mi-au făcut (n.a. liberalii) adresă la Prefectura Alba. În 18 aprilie am semnat adeziunea la PMP pentru a candida din partea acestei formațiuni. Eu am activat trup și suflet lângă PMP de doi ani. Mai bine mort decât liberal”, a spus Ursaleș.

Primarul Traian Ursaleș s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară imediat după înființarea acesteia, el fiind unul dintre aleșii locali care s-au arătat nemulțumiți de fuziunea dintre PDL și PNL, considerând că noua formațiune nu îl mai reprezintă. Ursaleș a afirmat, totodată, că a fost un om de cuvânt față de Dumitrel și compania întrucât le-a spus foștilor săi colegi, de la bun început, că nu va mai candida sub sigla PNL.

• Președintele PMP Alba, Clement Negruț, nu știa că Ursaleș și-a pierdut mandatul

Deputatul Clement Negruț a spus, miercuri, că Ursaleș nu a primit nimic oficial, însă a auzit că PNL ar fi solicitat să fie demis. Acesta a spus că a avut o discuție cu prefectul Cornel Murg și i-a spus ”să aplice legea unitar”; în concret, dacă Ursaleș va fi demis, toți aleșii locali care nu vor mai candida din partea acelorași formațiuni să fie demiși.

Traian Ursaleș susține în continuare că dacă la scrutinul din 5 iunie nu va primi peste 50 la sută din numărul voturilor valabil exprimate își va valida mandatul, dar după o lună își va da demisia. Aceasta a fost, practic, o provocare lansată liberalilor care au susținut alegeri în două tururi pentru ca primarii să aibă legitimitate să conducă. PNL nu a răspuns provocării.

Acest articol a fost citit de 360 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.