zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Primăria Meteș, integral liberală cu sprijinul… PMP-ului!

Primăria Meteș, integral liberală cu sprijinul… PMP-ului!

Publicat în 27.06.2016 la ora 22:36

Comuna Meteș are de joi, 23 iunie, un consiliu local validat și un nou viceprimar. După ce în 5 iunie liberalul Dan Cosmin Opruța a ieșit primar cu 48,49% din sufragiile alegătorilor, ieri consilierii locali validați au votat și un viceprimar liberal, respectiv pe Daniel Sânzâiană, care își continuă astfel activitatea, încă un mandat, pe aceeași funcție.

Screen Shot 2016-06-26 at 16.18.32A condus ședința de validare a CL Meteș decanul de vârstă al consilierilor, Ștefan Irimie, secondat de doi tineri consilieri, Gligor Dorin Gavrilă și Daniel Scrob, iar procedura de investire în funcții a fost coordonată de consilierul juridic din cadrul Prefecturii Alba – Corneliu Crăciun și secretarul primăriei, Elena Man. Președintele comisiei de validare a fost ales Ioan Man, PNL, ajutat de Alin Marin Giura și Gligor Gavrilă, ambii de la PMP. Au fost validaţi toți cei 11 consilieri: 4 de la PMP – Gligor Dorin Gavrilă, Alin Marian Giura, Gheorghe Man,  (care a intrat în CL în locul fostului primar Ursaleș, acum validat consilier județean) și Daniel Scrob (28 de ani, cel mai tânăr consilier local, care a intrat în consiliu în urma retragerii Ionelei Radu) 4 de la  PNL –  Ștefan Irimie, Daniel Sânzâiană, Marin Todea și Ioan Man, 2 de la PSD – Gheorghe Irimie și Ioana Rodica Miclea (care a intrat în consiliu prin retragerea lui Ioan Man), 1 ALDE – Nicolae Hărăguș. Deoarece Consiliul local Meteș este destul de colorat, era de așteptat o oarecare tensiune la procedura de vot pentru viceprimar. Nu a fost să fie deoarece candidatul de viceprimar al PMP – Daniel Scrob, nu a primit nici măcar voturile colegilor săi de partid – în număr de 4, ci a obținut doar trei. Dacă două voturi au mers spre candidata PSD  – Rodica Miclea, chiar de la cei doi consilieri PSD, atunci putem presupune lejer că un vot PMP și un vot ALDE au mers spre candidatul Sânzâiană, întregind cele 4 voturi ale colegilor săi liberali și oferindu-i o poziție de top, cu 6 voturi pentru postul de vice. Sânzâiană a fost, de altfel, viceprimar și în mandatul trecut, și pentru o lună, după ce a fost eliberat din funcție primarul Ursaleș Traian, a fost și șef al administrației locale. Sânzâiană are 39 de ani și este om de afaceri. El a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și și-a exprimat speranța într-o bună colaborare și pe viitor.  După alegerea consilierilor, au fost validate comisiile de specialitate:

• Comisia 1, economico-financiară, administrarea domeniului public și privat al comunei, amenajarea teritoriului, învățământ și protecția mediului: Ioan Man, Marin Todea, Nicolae Hărăguș,
Gheorghe Irimie, Daniel Scrob.
• Comisia 2,  juridică, de disciplină, familie și protecție socială și protecția copilului: Alin Giura, Ștefan Irimie, Rodica Miclea.
• Comisia 3,  agricultură, activități social-culturale, culte și turism: Daniel Sânzâiană, Gligor Gavrilă, Gheorghe Man.

Deoarece hotărârea judecătorească de validare a mandatului primarului Dan Opruța nu a ajuns încă de la instanță, validarea acestuia va fi făcută într-o ședință viitoare, dar nu mai târziu de 24 iunie 2016.

Nicoleta IDITA-TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 401 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.