zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Pentru a marca Ziua Națională a României, Primăria Zlatna a aprins luminile amplasate pe exteriorul viitoarei Școli de Arte și Meserii din localitate

Pentru a marca Ziua Națională a României, Primăria Zlatna a aprins luminile amplasate pe exteriorul viitoarei Școli de Arte și Meserii din localitate

Publicat în 30.11.2019 la ora 23:50

Cu prilejul Zilei Naționale a României, la Zlatna a fost iluminat în mod simbolic exteriorul viitoarei Școli de Arte și Meserii, clădire care se găsește în plin proces de reabilitare și aparține Liceului „Corneliu Medrea” din localitate.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seara, la ora 17, și a fost prefațat de un recital al Fanfarei „Augustin Bena” a județului Alba, la care au asistat numeroși locuitori ai orașului și invitați sosiți din alte părți, printre care s-au regăsit și participanți la Congresul Spiritualității Românești, ajuns în acest an la cea de-a XXIII-a ediție și desfășurat la Zlatna în aceste zile.

Startul aprinderii luminilor exterioare a fost dat de primarul Silviu Ponoran, iar după o slujbă religioasă susținută de mai mulți preoți, au susținut discursuri primarul localității, europarlamentarul Rareș Bogdan, deputații Florin Roman și Sorin Bumb.

Liceul „Corneliu Medrea” a fost ridicat între anii 1894 – 1895 și a funcționat inițial ca Şcoală de Arte şi Meserii. Unitatea de învățământ nu a trecut printr-o reparație capitală niciodată de la înființarea sa. A cunoscut însă distrugeri masive pe vremea regimului comunist, când elementele sculpturale originale au fost rase de pe fațada clădirii. În 2016, Primăria Zlatna a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru reabilitarea integrală, primarul orașului anunțând că lucrările ar trebui finalizate la sfârșitul lunii mai a anului viitor.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 455 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.