zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a oficiat slujba de eesfinţire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Parohia Trâmpoiele

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a oficiat slujba de eesfinţire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Parohia Trâmpoiele

Publicat în 07.08.2017 la ora 11:43

În Parohia Ortodoxă Română Trâmpoiele – Zlatna a fost prilej de creștinească sărbătoare. În Duminica a VIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din parohia Trâmpoiele, protopopiatul Alba Iulia.

După slujba resfințirii, alături de un sobor de preoți și diaconi, Arhipăstorul a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. A spus în cuvântul de învățătură: „Se cuvine ca noi să avem încredere în Dumnezeu şi să-I dăm Lui voinţa noastră ca pe o ceară moale așezată în mâinile Sale şi El ne va folosi spre binele nostru personal şi spre binele celor din jurul nostru, cărora trebuie să le arătăm milă şi iubire. De aceea, Domnul zice: «Daţi-le voi să mănânce!». Oricât de slabi suntem şi oricât de puţin avem, dacă întru smerenie ne întovărăşim cu Dumnezeu, totul ne este posibil prin puterea Sa nemărginită. Important este ca noi să începem şi Domnul va continua. Să facem un pas spre El, şi El va face zece paşi înspre noi. Să-I dăm Lui puţinul nostru, adică cele cinci pâini şi cei doi peşti, şi El le va binecuvânta pe toate şi le va înmulţi spre mângâierea şi folosul tuturor. Suntem siguri de aceasta pentru că Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos a zis: «Dacă veţi avea credință atât de mică cât un grăunte de muştar, nimic, nimic nu va fi vouă cu neputinţă»”.

Pentru vrednicia de care a dat dovadă în slujirea creștinilor încredințați spre păstorire, părintele paroh Ovidiu-Mircea Truța a fost hirotesit întru sachelar, iar binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

Între anii 2015-2017 a fost repictat Sfântul Altar și a fost restaurată pictura din biserică în tehnica acrilic, de către pictorii Coman Ioan și Letiția din Ocna Mureș. În anul 2016 s-a împodobit biserica cu marmură de Rușchița. În primăvara acestui an s-au executat lucrări exterioare și la începutul verii s-au montat lambriurile pe soclul din interiorul bisericii, aceasta fiind pregătită pentru resfințire, spune preotul paroh Ovidiu – Mircea Truța.

Nicoleta IDITA -TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 380 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.