zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » În primăvara anului viitor va începe reabilitarea drumurilor din Presaca Ampoiului, Văleni, Meteș, Tăuți și Ampoița

În primăvara anului viitor va începe reabilitarea drumurilor din Presaca Ampoiului, Văleni, Meteș, Tăuți și Ampoița

Publicat în 24.09.2017 la ora 21:57

Administrația locală a comunei Meteș va scoate la licitație proiectul de „Modernizare a drumurilor comunale, Faza III“, pentru realizarea acestui obiectiv fiind alocată de la bugetul local, pentru anul acesta, suma de 400.000 de lei. Se estimează ca din primăvară să fie demarate lucrările.

Vor fi amenajate drumurile, cu asfalt sau dale, pe o lungime totală de 3,42 km, în satele Presaca Ampoiului – 0,5 km, Văleni – 454 m, Meteș – 329 m, Tăuți – 1,6 km, Ampoița – 0,6 km. În derulare se află lucrarea de amenajare a drumurilor din comuna Meteș, faza II, finanțată anul prin PNDL, cu bani de la MDRAP.

Conform contractului, faza II de modernizare ar trebui să fie finalizată anul viitor dar primarul Meteșului, Dan Opruța, speră că acestea să fie gata până în iarnă. Proiectul cuprinde rețeaua de drumuri comunale şi vicinale aflate în domeniul public al comunei, în lungime totală de 3,422 km, la care se adaugă racorduri la zone rezidenţiale în lungime totală de 263 m. Străzile au fost proiectate pentru modernizare ca şi drumuri comunale cu o bandă de circulaţie sau străzi de folosinţă locală cu intensitatea traficului foarte redusă, cu o bandă de circulaţie.

Atât în timpul execuţiei lucrărilor cât şi după finalizarea acestora nu vor fi ocupate terenuri suplimentare, nefiind necesare exproprieri de terenuri. Pe drumurile care se continuă cu sectoare nemodernizate, de pământ, se va realiza o împietruire cu balast de 20 cm grosime. Lungimea sectoarelor s-a stabilit pentru fiecare drum în parte în funcţie de traficul existent pe acestea.

Longitudinal, pentru colectarea şi descărcarea apelor pluviale şi transversal, la începutul unor trasee, s-au proiectat rigole cu secţiune betonată, acoperită cu dale carosabile. Pentru realizarea continuităţii şanţului la accesele la proprietăţi şi drumurile laterale s-au proiectat 33 podețe laterale din ţeavă. S-au proiectat și două podețe tubulare pe străzile din Tăuți și Văleni. De asemenea, se mai construiesc cinci podețe dalate. La intersecțiile cu DN 74 se va realiza semnalizarea verticală cu table indicatoare.

Acest articol a fost citit de 99 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.