zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Politică » Florin Crișan, consilier local PMP Zlatna: „Cât de moral este… ca lupul să organizeze o licitație… iar puiul de lup să câștige licitația?”

Florin Crișan, consilier local PMP Zlatna: „Cât de moral este… ca lupul să organizeze o licitație… iar puiul de lup să câștige licitația?”

Publicat în 09.11.2017 la ora 13:01

În dreptul la replică publicat marți, 7 noiembrie 2017, de către zlatnainfo.ro, „Rică” Ponoran ne spune că datele pe care le-am prezentat eu nu sunt adevarate, că sunt mai mici cu 101,17 lei/lună. Vreau să fac următoarea clarificare: sumele pe care eu le-am prezentat sunt scoase din documentele pe care le-am solicitat și le-am primit, conform Legii 544/2001, de la Primăria Orașului Zlatna.

Aceste documente le pot arăta oricărui vrea să le vadă; toate sunt cu ștampila Primăriei și semnăturile persoanelor responsabile să facă acest lucru. O să fac o nouă cerere să văd dacă este adevărat că se plătesc și cei 101,17 lei despre care ne spune Rică Ponoran. Dar acest lucru este lipsit de importanță.

Nu conteaza daca suma care se plateste ca si chirie, de catre Sponi Srl, este 425.75 lei sau 526.92 lei. Ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca este imoral sa fii primar si sa inchiriezi firmei “de casa” spatii care apartin Primarie, cu atat mai mult cu cat aceste spatii sunt de cativa ani chiar in sediul Primariei. Nu este moral sa participi la o eventuala licitatie in care Primaria face caietul de sarcini, iar firma “de casa” a primarului participa la acea licitatie. Este ca si cum lupul se ocupa de licitatia pentru stabilirea ciobanului care are grija de oi. Si… “coincidenta” maxima este atunci cand licitatia, organizata de lup, e castigata de firma lupului cel tanar, adica de fiul lupului. Nu conteaza daca e “facuta” sa para legala sau daca e flagrant in afara legii. Realitatea e ca nu e moral sa faci asa ceva.
Ne mai spune Rica Ponoran, in dreptul lui la replica, cum ca o firma plateste chirie in Zlatna suma de 108 lei/an. Chiar daca ar gasi el o firma care sa plateasca in acte, subliniez “in acte”, o astfel de chirie (108lei/an:12 luni=9 lei/luna), e la mintea lupului, pardon, la mintea cocosului, ca nu acesta este pretul real, de piata, in Zlatna. E la mintea cocosului ca, sa platesti 526 lei pentru aproape 100 mp in Zlatna, in mijlocul Zlatnei, in cladirea Primariei e suspect de putin.

Haideti sa trecem peste faptul ca ar putea fi imoral de putin. Sa mergem mai departe. I-am spus tatalui sau, primarului, in sedinta in care si-au “rezolvat” prelungirea chiriei pentru inca 2,5 ani, sa scoatem acele spatii la licitatie pentru a vedea care e cu adevarat valoarea de piata a acelor spatii. Am facut acest lucru in ideea ca s-ar fi putut obtine o chirie mai mare, astfel bugetul local ar fi avut de castigat. Care a fost raspunsul primarului Ponoran? A amenintat ca da Primaria in judecata. Probabil i s-ar fi parut normal sa dea Primaria in judecata si tot primarul sa se ocupe de “apararea” Primariei. E de-a dreptul hilar.

Ma vad nevoit sa repet faptul ca primarul nu a semnat “din greseala, la calup…cele 2 acte” pentru care ANI l-a declarat incompatibil. Acelasi primar Ponoran a semnat actele aditionale din anii 2004, 2006, 2011, 2014 si 2015. Deci nu a fost “din greseala”.
Ne mai spune Rica Ponoran ca firmele lor au o multime de angajati. Pai daca tot se cred asa mari patroni, trebuie sa demonstreze ca pot fi la fel de mari patroni si in alte spatii decat cele ale Primariei. Ne mai spune ca…. firmele domiilor sale platesc impozit Primariei suma de 12.729 lei/an, ca si cum acest fapt i-ar indreptati sa primeasca spatii spre inchiriere in sediul Primariei. Pai domnu’ Rica, ce ar trebui sa faca Primaria daca ar veni firma din Zlatna, care plateste impozite de multe ori mai mari decat firma d.voastra? ar trebui ca Primaria sa-i dea toata cladirea in chirie? Eventual, Primaria sa se mute in chirie la moara d.voastra?

Spre final as vrea sa va citez ce mi-a scris pe Facebook un om: “Florine, acel spatiu a fost primul renovat, dupa aceea a inceput renovarea cladirii mai departe; iti spun acest lucru pentru ca am muncit acolo ca angajat al firmei …. Am lucrat si la “Leul de aur” la mansarda, trimisi de patronul firmei”. Si acest lucru e moral?
Ne mai spune domnu’ Rica si faptul ca tatal sau e “aproape” nevinovat. Domnule, nu ne intereseaza daca e vinovat sau nu. Oamenii sunt socati de cat de imorali puteti fi. Lucruri total imorale, precum chiria d.voastra, care…. d.voastra vi se par morale, normale. Aici e problema.

Probabil ca va inspirati prea mult dintr-un personaj cu nume apropiat de al d.voastra- Rica Venturiano. Acesta, in loc de “vox populi, vox dei”, spunea “ box populi, box dei”.

Crișan Florin, consilier local PMP în Consiliul Local al Orașului Zlatna

Acest articol a fost citit de 461 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.