zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Eroii căzuți în Primul Război Mondial omagiați la Zlatna de către militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum”, din Alba Iulia

Eroii căzuți în Primul Război Mondial omagiați la Zlatna de către militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum”, din Alba Iulia

Publicat în 27.08.2018 la ora 14:13

În cadrul activităților dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, ieri, 26 august 2018, Batalionului 136 Geniu „Apulum”, cu sprijinul Primăriei Zlatna, au organizat o ceremonie militară la monumentul eroilor din centrul municipiului.

Militarii Batalionului, conduși de maior Popa Adrian au participat cu Drapelul de Luptă al Unității cu garda port-drapel, gardă de onoare precum și cadre militare în asistență. De asemenea, la activitate au răspuns prezenți primarul municipiului Zlatna, Silviu Ponoran, viceprimarul Nicolae Clonța,  reprezentanți ai autorităților publice locale, clerici dar și un public numeros.

Ceremonialul militar și religios a cuprins: slujba religioasă, păstrarea unui moment de reculegere în memoria ostașilor căzuti pe fronturile războiului, rostirea solemnă a numelor a 300 de eroi care s-au jertfit pentru patrie, intonarea Imnului Eroilor și depunerea de coroane, jerbe și flori.

Tuturor eroilor neamului căzuți în luptă sau prizonierat, recunoștință veșnică!

Acest articol a fost citit de 79 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.