zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Dosar penal pentru o femeie de 36 de ani din Zlatna, după ce a fost surprinsă cerșind pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia

Dosar penal pentru o femeie de 36 de ani din Zlatna, după ce a fost surprinsă cerșind pe Bulevardul Revoluției din Alba Iulia

Publicat în 25.10.2017 la ora 12:14

Poliţiştii din Alba Iulia i-au întocmit dosar penal unei femei ce apela la mila cetăţenilor, folosindu-se de prezenţa fiului său minor. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că folosirea unui minor în scop de cerșetorie este infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la doi ani sau cu amendă.  

La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 13.50, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în timp ce patrulau pe B-dul Republicii din municipiul Alba Iulia au depistat o femeie de 36 de ani, din Zlatna, în timp ce  apela la mila cetățenilor,  folosindu-se de prezenţa fiului său, în vârstă de 5 ani.

Poliţiştii au întocmit, pe numele său, dosar penal în cadrul căruia este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de “folosirea unui minor în scop de cerşetorie”.

Potrivit art. 215 din Codul Penal „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă”.

Acest articol a fost citit de 437 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.