Rămâi conectat

Administrație

Deși a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație, primarul Silviu Ponoran scapă doar cu o sancțiune administrativă pentru conflictul de interese

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Silviu Ponoran rămâne primarul orașului Zlatna, chiar dacă a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație, scapă cu o sancțiune administrativă: reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de 6 luni

Instituția Prefectului Alba a confirmat  faptul că Agenția Națională de Integritate a cerut sancționarea primarului orașului Zlatna, Silviu Ponoran, după ce raportul de evaluare prin care s-a constatat încălcarea normelor legale privind conflictul de interese de către domnul Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, a rămas definitiv, prin respingerea recursului de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

În aceste condiții, sub îndrumarea de specialitate a ANI, „Instituția Prefectului Alba a emis un ordin prin care a aplicat primarul orașului Zlatna sancțiunea maximă prevăzută de Codul administrativ în art 228 alin. (5), respectiv diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de 6 luni”.

Vă amintim că primarul Silviu Ponoran (PNL) a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), potrivit căreia edilul liberal s-a aflat în conflict de interese când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi firma Sponi, administativă de către unul din fiii săi. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 30 martie 2021, la 5 ani după ce Silviu Ponoran fusese găsit în conflict de interese de către ANI.

„Respinge recursul declarat de reclamantul Ponoran Silviu împotriva Sentinţei nr. 3450 din data de 3 octombrie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se precizează în minuta hotărârii. Procesul a început doar în martie 2017, la un an de când edilul din Zlatna fusese identificat în conflict de interese, deoarece Silviu Ponoran a contestat în instanță raportul întocmit de ANI, la Tribunalul Bucureşti.

„În perioada exercitării mandatului de primar a semnat două acte adiţionale la contractele încheiate în anul 1999 şi 2001 între Primăria oraşului Zlatna şi S.C. Sponi SRL (societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispoziţiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în comunicatul ANI, elaborat pe baza raportului de evaluare. Firma Sponi SRL îl are ca adminstrator şi asociat unic pe Răzvan Ponoran, unul dintre fiii primarului.

„Când am primit înştiinţarea ANI că există elemente de natura conflictului de interese în care aş fi implicat, am procedat imediat la verificarea şi anularea actelor respective, ele fiind înlocuite cu alte două acte adiţionale semnate de viceprimar. Actele respective au fost semnate din neatenţie, la calup, alături de alte 20 de documente de acelaşi fel, care vizau alte entităţi sau persoane fizice din oraş.

Înainte ca actele respective să fie semnate, a fost dată o hotărâre de consiliu local prin care s-a aprobat prelungirea mai multor contracte, printre care şi a celor două. Ulterior nu am făcut decât să procedez la semnarea acestora fără să constat că printre ele se aflau cele două acte adiţionale de prelungire a contractelor de închiriere la care e asociat unic şi administrator fiul meu”, a declarat atunci Silviu Ponoran.

Liberalul se află la al șaptelea mandat de primar al orașului Zlatna, pe care-l administrează încă din anul 1992, excepție făcând perioada 2000 – 2004.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Clădirea S.P.G.C Zlatna, reabilitată energetic printr-o investiție de aproximativ 1,1 milioane de lei

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Zlatna a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru reabilitarea și scăderea consumului de dioxid de carbon pentru sediul clădirii S.P.G.C. Valoarea licitației este de aproximativ 1.158.185,52 de mii de lei.

„Este o clădire pe care nu am reabilitat-o de mult și vrem să o punem la punct. Acolo o să avem serverele pentru un alt proiect de digitalizare a străzii principale și mai multe. În spatele clădirii dorim să construim un spital de îngriji paliative, oameni cu boli în ultimă fază”, a declarat primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran.

Reducerea amprentei de dioxid de carbon prin reducerea consumului de combustibil/eliminarea cauzelor de pierdere de energie este principalul scop al proiectului.

Clădirea administrativă are următoarele caracteristici:

– Dimensiuni maxime pe teren: 21,15 x 16,25m
– Regim de înălțime: demisol + parter
– Înălțime maximă 7,60 m
– Suprafață construită: 257 m.p
– Suprafață desfășurată: 511 m.p
– Suprafață utilă: 365,78 m.p

Reabilitarea clădirii constă în: lucrări de structură/rezistență, lucrări de anvelopare termică și finisaje exterioare, lucrări de compartimentare și finisaje interioare, înlocuire tâmplărie, refacerea șarpantă, refacerea sistem de jgheaburi și burlane, se arată în proiectul licitației.

Data limita depunere este 25.03.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Licitație de peste 5 milioane de lei pentru anveloparea a două blocuri din Zlatna

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Primăria Zlatna a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația pentru anveloparea a două blocuri din oraș, blocul 11 și 26. Valorea estimată a lucrărilor este de 5.146.433,57 mii de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 18.03.2024.

 

Blocul 11 este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 1, în zona centrală a orașului. Suprafața terenului este de 767 mp și este format dintr-un parter și 3 etaje. Blocul 26 este situat tot pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 12A. Are o suprafață de 1185,00 mp și este alcătuit dintr-un subsol, parter și 3 etaje.

„Este prima licitație pentru anveloparea blocurilor 11 și 26. Sperăm să se prezinte cel puțin o firmă la licitație, având în vedere că valorea estimată a lucrărilor este destul de bună”, a declarat primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran.

Se vor realiza lucrări precum:

– izolarea termică a fațadei cu vată minerală

– izolarea termică a soclului cu polistiren extrudat

– izolarea termică a planșeului cu vată minerală

Durata contractului, pentru ambele blocuri, este de maximum 9 luni de la emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

S-au reluat lucrările la DJ 705 Zlatna – Almașu Mare. Termen final de execuție, primăvara anului 2025

zlatnainfo.ro

Publicat

în

Au fost reluate lucrările la drumul județena DJ 705 Zlatna – Almașu Mare, unul dintre cele mai rele drumuri din Ardeal, a anunțat luni vicepreședintele Consiliului Județean Alba,  Marius Hațegan.

„Sunt turnati piloții forați, în prezent fiind finalizați 43 din 284. Totodată se lucrează la montarea podețelor și la terasamente. Deși termenul final de executie este primavara anului viitor, sperăm ca la sfârșitul anului 2024 să avem lucrarile finalizate în proportie de 90%.

Valoarea totală a investiției este de 35 de milioane de lei, din care 31 de milioane de lei provin din fonduri europene, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Lucrările presupun reabilitarea completă a drumului, inclusiv:

– amenajarea unui nou strat de asfalt;
– construirea de șanțuri și rigole;
– amenajarea de acostamente;
– instalarea de parapeți de siguranță;
– semnalizarea rutieră.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 14 luni, iar lucrările sunt executate de firma Florea Grup, care a câștigat licitația.

Modernizarea tronsonului de 6 kilometri al drumului județean DJ 705 Zlatna-Almașu Mare este o prioritate pentru Consiliul Județean Alba. Drumul este unul dintre cele mai importante din județ, fiind o legătură importantă între orașele Zlatna și Almașu Mare.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 14 luni, iar lucrările sunt executate de firma Florea Grup, care a câștigat licitația.

Modernizarea tronsonului de 6 kilometri al drumului județean DJ 705 Zlatna-Almașu Mare este o prioritate pentru Consiliul Județean Alba. Drumul este unul dintre cele mai importante din județ, fiind o legătură importantă între orașele Zlatna și Almașu Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Zlatna Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna