zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Copiii din comuna Almaşu Mare au luat parte la concursuri, punându-şi în valoare talentul

Copiii din comuna Almaşu Mare au luat parte la concursuri, punându-şi în valoare talentul

Publicat în 16.05.2015 la ora 18:54

almasuCu prilejul Zilei Uniunii Europene, 9 mai, la Şcoala Gimnazială din Almaşu Mare s-a derulat un proiect educativ coordonat de prof. Monica Fer Todoran, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Aiud – prof. Camelia Oţel şi Primăria comunei Almaşu Mare, cu sprijinul prof. Aurelia Bătrâna.

Au colaborat dascălii  Ana Mariana Doncea – directorul şcolii, Mariana Florea, Mirela Câmpean şi ed. Cristina Visa. În cadrul acţiunii ce s-a derulat în perioada aprilie-mai, s-a urmărit ca elevii să înţeleagă aplicabilitatea sintagmei „Unitate în diversitate”, atât la nivel macroeuropean, cât şi în societatea în care trăiesc. Dascălii au subliniat că integrarea în UE înseamnă pentru noi, românii, o lecţie de cunoaştere, recunoaştere şi acceptare. Mai mult decât atât, au susţinut că este timpul să-i înveţe pe elevii din clasele V-VIII şi pe preşcolari cum să trăiască într-o lume civilizată, cum să comunice cu semenii lor europeni, cum să le înţeleagă cultura şi arta, cum să-i accepte şi să fie acceptaţi. E o lecţie pe care trebuie să şi-o însuşească cei mici. Acţiunile desfăşurate la Şcoala gimnazială din Almaşu Mare au avut ca scop îmbogăţirea informaţiilor cu privire la Uniunea Europeană, oferirea posibilităţii de a lucra în echipă, de a colabora, într-o atmosferă de prietenie şi solidaritate. La şcoala din Almaşu Mare şi la Colegiul Tehnic din Aiud a fost organizată o expoziţie cu obiecte confecţionate de elevi, din materiale reciclabile şi ecologice, reprezentând imagini şi simboluri ale Europei. De asemenea, a avut loc un concurs – „Vreau să ştiu mai multe despre Europa”, la biblioteca din comună şi s-a amenajat o expoziţie de creaţie plastică cuprinzând desene şi colaje „Colţul Europei”;au fost desemnate cele mai bune lucrări, în care elevii şi-au pus în valoare talentul creativ. Proiectul a mai cuprins o masă rotundă organizată sub egida „Instituţiile UE”, un concurs de cultură generală şi proiecţii de materiale power point despre Europa. La acţiunea „Micul cetăţean european”, elevii au participat la concursuri de rebus, au exersat formule de salut în mai multe limbi din Europa şi s-au implicat în activităţi de ecologizare. Prin toate activităţile organizate s-a urmărit dezvoltarea creativităţii copiilor, a spiritului de echipă, a abilităţilor practice şi s-au pus bazele unei bune colaborări între dascăli şi elevi.

A. D. T.

Acest articol a fost citit de 243 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.