zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Casa de Cultură din Zlatna a fost acoperită pe cheltuiala administraţiei locale

Casa de Cultură din Zlatna a fost acoperită pe cheltuiala administraţiei locale

Publicat în 06.11.2013 la ora 10:00

Casa de Cultura ZlatnaCasa de Cultură “Avram Iancu” din Zlatna a fost acoperită anul acesta pe cheltuiala administraţiei locale, după ce a trecut prin iarna 2012/2013 fără acoperiş, din cauza unui executant care nu a reuşit să respecte termenii licitaţiei la care a participat. Primăria Zlatna a alocat şi investit în această casă de cultură, monument istoric, suma de 900.000 de lei.

Potrivit primarului Silviu Ponoran, administraţia locală a acţionat în judecată Ministerul Economiei pentru a-şi recupera banii investiţi. Casa de Cultură “Avram Iancu” este o clădire de patrimoniu – Conacul Kendeffy – Horvath, a cărui piatră de temelie s-a pus la sfârşitul secolului al XVIII- lea, conac ce ulterior a fost refăcut de demnitarul maghiar Lukacs Bella.
Proiectul de renovare, întocmit în 2008 de Primăria Zlatna şi depus la MEC – Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, a fost evaluat la 1.910.000 lei. Licitaţia organizată de Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale a fost câştigată în 2011 de o firmă din Abrud, care urma să reabiliteze clădirea casei de cultură, în suprafaţă construită de 499 mp, o anexă în suprafaţă construită de 68 mp, zidul de sprijin în curtea interioară şi lucrări pentru asigurarea utilităţilor.
În clădirea renovată a Casei de Cultură „Avram Iancu” urmau să fie amenajate, conform proiectului, un centru de consultanţă şi promovare a activităţii turistice, o sală de spectacole, săli cu destinaţia muzeu, săli pentru petrecerea timpului liber. Investiţia ar fi atras crearea a 18 locuri de muncă permanente şi cel puţin 10 cu caracter temporar.

Acest articol a fost citit de 578 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.