zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Actualitate » Peste 700.000 de lei prejudiciu la bugetul de stat, cauzat de o societate comercială din Zlatna

Peste 700.000 de lei prejudiciu la bugetul de stat, cauzat de o societate comercială din Zlatna

Publicat în 24.10.2014 la ora 11:01

masina_politie_logan_teiusPoliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională a reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Zlatna, care, în perioada 2007 – 2014, au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 de lei.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din IPJ Alba, într-un dosar penal ce-i priveşte pe doi cetăţeni chinezi, administratorii societăţii ce are ca obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea de material lemnos, a rezultat că în perioada 2007 – 2014, aceştia   s-au sustras de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului, înregistrând în statele de plată lunare, salarii aferente angajaţilor, mult diminuate faţă de cele real acordate. Mai mult, în perioada 2012 – 2014, angajaţilor societăţii li s-au acordat tichete valorice de masă, contravaloarea acestora fiindu-le reţinută, fără drept, din salariul lunar acordat, sub justificarea că „aceasta este prevederea legală”.
Pentru administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, în data de 15.10.2014, la sediul societăţii, locaţie unde cei doi cetăţeni chinezi au domiciliul, a fost efectuată o percheziţie. Cu această ocazie au fost ridicate documente referitoare la evidenţa dublă a listelor de plată ale salariaţilor precum şi alte probe. De asemenea, în urma verificărilor comune efectuate de poliţie şi reprezentanţii  I.S.V. Alba, a fost identificată cantitatea de 38.200 kilograme brichete pentru foc şi un număr de 10 paleţi cu lemn de foc, în valoare de 22.000 de lei, care nu erau evidenţiate în documentele contabile ale societăţii. Din cercetări a rezultat că, prin faptele lor, cei doi administratori ai societăţii comerciale au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 700.000 de lei, reprezentând  impozit pe venit şi contribuţii cu reţinere la sursă nedeclarate şi neachitate, în vreme ce prejudiciul cauzat în dauna angajaţilor societăţii este de peste 240.000 de lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune în dauna angajaţilor societăţii, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi administratori de firmă.

D. M. S.

Acest articol a fost citit de 274 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.