zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Administrație » Centru de pneumologie şi recuperare post – transplant la Zlatna?

Centru de pneumologie şi recuperare post – transplant la Zlatna?

Publicat în 11.05.2016 la ora 11:00

fost spital zlatnaAdministrația din Zlatna a considerat că cele 16 paturi pentru boli profesionale, aprobate de Ministerul Sănătății, în cadrul unei secții externe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, nu sunt suficiente pentru cazuistica din zonă.

Așa că primarul Silviu Ponoran, împreună cu echipa sa din primărie, a demarat deja studiul de fezabilitate, faza DALI, pentru un proiect pe fonduri europene ce vizează amenajarea unui centru medical pentru boli pulmonare și de recuperare post-transplant pulmonar. ”Am solicitat ca și secția externă a SJU Alba Iulia, cu 16 paturi, să fie mutată din spațiul unde se preconizează a fi amenajată, clădirea aceea datând din 1713. Atât centrul pentru boli pulmonare cât și secția externă a spitalului județean urmează să fie amplasate în fostul sediu al Exploatării Miniere Baia de Arieș, o clădire cu trei etaje, în stare bună. Intenționăm să depunem acest proiect pe Măsura 8. Se lucrează la proiect ca să îl putem depune în octombrie, când se deschide deja sesiunea de depuneri de proiecte. Am vizitat clinica AKH de lângă Viena. Vrem să-i facem o mică ”copie” aici la Zlatna. Am vorbit și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj – Napoca, cu profesorii de acolo, să vedem dacă există resursă de medici specialiști și mi-au dat asigurări că există și mă vor sprijini în demersurile mele. Așa că planurile noastre sunt cât se poate de realiste. Autorităților județene le-am cerut măcar să nu mă încurce dacă nu mă pot sprijini în demersurile mele”, a explicat pentru ziarul Unirea primarul Silviu Ponoran.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 458 ori

3 Comentarii la Centru de pneumologie şi recuperare post – transplant la Zlatna?

 1. Ramona Răspunde

  11.05.2016 la 15:09

  Unde rulează acest film SF?!

 2. Ramona Răspunde

  11.05.2016 la 15:24

  Pe când și o secție de tratare a bolilor psihice sau de reabilitare a persoanelor cu retard mental?!

 3. Ramona Răspunde

  16.05.2016 la 12:46

  LA NOI ÎN ȚARĂ NU SE FACE TRANSPLANT PULMONAR! DECI PE CINE RECUPEREAZĂ?! ABIA ÎN ACEST AN A PRIMIT UN SPITAL DIN BUCUREȘTI ACREDITAREA! CÂT DE PROȘTI ÎI POATE CONSIDERA PRIMARUL PONORAN PE ZLĂTNENI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.