zlatnainfo, stiri zlatna, informatii zlatna

Acasă » Știri din zonă » A fost emis certificatul de urbanism pentru pârtia de schi de la Negrileasa

A fost emis certificatul de urbanism pentru pârtia de schi de la Negrileasa

Publicat în 07.10.2019 la ora 21:10

Consiliul Județean Alba a emis Primăriei Bucium certificatul de urbanism pentru amenajarea unei pârtii de schi la Negrileasa, proiectul aflându-se în prezent în faza obținerii avizelor necesare pentru eliberarea autorizației de construire.

Primarul comunei Bucium, Cornel Napău, ne-a declarat că în total este vorba despre aproximativ 30 de avize, inclusiv de la SRI, Poliție și Armată, motiv pentru care această etapă ar putea fi una de durată.

„Pârtia va fi realizată cu sprijinul unui sponsor, va avea baza la 980 metri altitudine și va urca până la 1.220 de metri”, ne-a declarat primarul Cornel Napău, aruncându-și privirea pe geamul primăriei spre nord-est, pentru a vizualiza locul unde ar urma să fie pârtia.

Aceasta va avea o lungime totală de 1,45 km și o lățime de 60 – 70 m, iar transportul pe cablu se va realiza pe distanța de 1,2 km. Pe versantul respectiv, fie este zăpadă naturală 2 – 3 luni pe an, fie este suficient de frig încât vor putea fi folosite tunuri pentru zăpadă artificială, a spus primarul.

El a ținut să sublinieze că Primăria Bucium nu va permite nimănui să construiască pensiuni și cabane în apropierea viitoarei pârtii, a cărei existență va putea duce la dezvoltarea turismului, localnicii urmând să cazeze turiștii veniți la schi.

Investiția totală a fost estimată la aproximativ 100.000 de euro, deoarece instalația pe cablu va fi achiziționată second-hand, iar lucrările vor fi executate în regie proprie.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 175 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.